AP-horsemanship-home
AP-horsemanship-OmAPH

AP-horsemanship-Nyheter
AP-horsemanship-Kontakt

Om APH

När Grynets och min väg korsades hade jag ingen aning om vilken otrolig resa vi skulle göra. Den resan har förändrat vårt liv på ett fantastiskt och positivt sätt.

Hon, en känslig, osäker, ofokuserad, stressad ex-travare och jag, en människa med goda intentioner men – som jag vet idag – stor brist på kunskap om hur hästar egentligen fungerar. Då hade jag ändå ridit i 25 år.

Ändå gick det framåt i träningen. Vi provade oss fram. Hästen lugnade ner sig lite men så fort vi lämnade gården hade jag en giraff bredvid mig. Jag utsatte henne för situationer varken hon eller jag var redo för.

Men det visste jag inte då.

Kontakt

Anne Paduch * Email: info@ap-horsemanship.com * Telefon: +46 (0)76 25 28 223

När jag tog över henne gick det äntligen upp för mig att jag behövde hjälp. Eftersom jag inte kände någon ”problemfixare” i min omgivning vände jag mig till nätet. Det tog en stund innan jag hittade någon där det bara sa ”klick”. Gång på gång. Jag har aldrig haft så många aha-effekter på så kort tid.

Ju mer jag lärde mig, desto mer fanns som jag kunde lära mig.

Det var inte bara ljuvligt. Det var skittufft stundvis. Hästar är brutalt ärliga. De saknar förmåga att ljuga - på riktigt. Det är inte kul att inse att din häst, som du älskar så mycket, tycker att du kan dra åt skogen.

Men jag säger som Art Williams:

"I'm not telling you it's going to be easy - I'm telling you it's going to be worth it."

Jag tog mig igenom det, lärde mig att hantera hennes feedback, mina känslor, motgångar och började förstå hur hon fungerar, hennes perspektiv på saker och ting. Och hur JAG fungerar.

Vi är faktiskt inte så olika, hon och jag. Vi är båda känsliga, vi var osäkra när vi började, lätt distraherade och lätt stressade på grund av osäkerheten. Vi är inte modiga idag, men noga. Vi står trygga på våra fötter. Vi fokuserar (oftast) på varandra i obekväma situationer.

Jag jobbar med andras hästar idag och alla har något nytt att lära mig. Den där känslan när de själva söker första riktiga kontakten, nyfikenheten i deras blick när den ersätter rädslan eller motståndet som de kände från början är överväldigande.


Det finns så otroligt mycket att lära sig om och av hästar. Det kommer aldrig ta slut, aldrig bli tråkigt.

Den relationen Grynet och jag har idag är så mycket mer än vad jag någonsin har kunnat drömma om, och den kommer att utvecklas ännu mer. :)

AP Horsemanship

- From the horse's perspective