AP-horsemanship-home
AP-horsemanship-OmAPH

AP-horsemanship-Nyheter
AP-horsemanship-Kontakt

Om APH

"Uppvuxen" på ridskola med klassiskt hästtänk och hantering höll jag mig kvar länge inom det bekanta, gjorde som alla runt omkring mig gjorde, trots att det ibland kändes fel.  När Grynets och min väg korsades hade jag nosat en del på det som allmänt kallas för natural horsemanship men - som jag vet nu - fortfarande stor brist på kunskap om hur världen ser ut i hästars ögon.


Det gick snart upp för mig att jag behövde hjälp och jag grävde på nätet tills jag hittade någon där det bara sa ”klick”, gång på gång. Jag har aldrig haft så många aha-effekter på så kort tid!

  

Kontakt

Anne Paduch * Email: info@ap-horsemanship.com * Telefon: +46 (0)76 25 28 223


Ju mer jag lärde mig och förstod, desto mer insåg jag fanns kvar att lära sig. Det var inte bara ljuvligt utan väldidgt tufft stundvis. Hästar är brutalt ärliga. De saknar förmåga att ljuga - på riktigt. Det är inte kul att få veta att din häst, som du älskar så mycket, tycker att du kan dra åt skogen.


Jag säger som Art Williams:

"I'm not telling you it's going to be easy - I'm telling you it's going to be worth it."

Jag lärde mig att hantera hennes feedback och våra motgångar och började få en inblick i hennes perspektiv. Och i att hästar och människor har mycket gemensamt, även om det kan vara andra saker än vad vi tror.

Vi var inte så olika, hon och jag. Känsliga båda två var vi osäkra när vi började, lätt distraherade och lätt stressade. Vi blev aldrig modiga, men noga och fann trygghet i det och varandra. Den relationen Grynet och jag fick var så mycket mer än vad jag någonsin hade kunnat drömma om. 

Med stor sorg fick jag låta henne galloppera vidare till de evigt gröna ängarna. Jag kommer vara evigt tacksam för allt hon lärde mig. Hon tog mig verkligen till Anne 2.0.


Livet såg till att jag inte lämnades ensam. Resan fortsätter med Bounty, ett ugnt och mycket känsligt sto som kommer att fortsätta utveckla mig för att ta mig till Anne 3.0 :)


Dessutom jobbar jag med andras hästar och alla har något nytt att lära mig. Den där känslan när de själva söker första riktiga kontakten, nyfikenheten i deras blick när den ersätter rädsla eller motstånd är överväldigande. Det kommer alltid finnas mer att lära sig, aldrig bli tråkigt :)

AP Horsemanship

- From the horse's perspective